Fotografier

Det är ju såhär med bilder på internet att man faktiskt inte bara kan ta och låna dem hur som helst. Alla bilder ägs av fotografen och du kan åka på böter om du på din blogg använder en bild som någon annan tagit, om du inte använder rätt cred eller så..
Det finns en bra sökmotor CCsearch, där allt som ligger under CreativeCommons licens och är ”fritt” att använda. (Om man följer licenskraven, förstås) Har bilden ingen CC licens, så får du inte heller använda den!

Balsaminaceae( Pamukkale, Turkiet)

Jag hittade för ett tag sedan sidan Pixabay. Där kan man ladda upp bilder som sedan är gratis att använda. Utan licenskrav. Oerhört trevligt, tycker jag..  Grejjen är att man laddar upp egna bilder som håller sitens standardkrav och då kan man också ladda ner. (Det går säkert att ladda ner bilder utan att ladda upp, men det är ju lite kul att se att MINA bilder gillas och laddas hem av andra.)
Så förstås, inga bilder på barnen. Men lite blommor, solnedgångar och annat kan väl få ligga där. Lite roligt, tycker jag.. :)

Sunset_low(Kusadasi, Turkiet)
Lamprocapnos spectabilis(Löjtnatshjärta)

Clematis(Clematis)Tussilago_near(Tussilago)

Lite coolt att få kommentarer på sina bilder. Att få synas, om än väldigt oidentifierat.. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>