Med och utan skuggor

Jag tänkte idag komma med ett litet tips på hur man får sina egna digitala scrappade alster, oavsett om det är PL-kort eller en LO, att bli lite mer ”på riktigt” än digitalt.
Det är ganska enkelt att justera med skuggor..

Här är mitt PLkort, som jag då har gjort helt utan skuggor.
Mitt mobilfoto från träningspasset är lite grynigt och jag har editerat det i en fotoapp i mobilen. (Perfect Image). Eftersom inga av bilderna var sådär jättebra och jag använde min kamera till att filma hela träningen så ville jag ändå använda bilden. Plkort_att visa_dilorf_bild

Jag valde att ha fotot lite mindre och istället bygga upp runtomkring med digitalt scrapmaterial. (Det jag använt är från Echo Park, Life is good). Valde också att skriva texten på fotot, istället för bredvid, det blir en lite kul effekt.  Plkort_att visa_dilorf_utanskuggaDet är ju nu det roliga kommer. Lite skuggor på fotot och dekorationerna. På den lilla stickersen HAPPY har jag gjort en liten delning, så det ser ut som om det är tilltryckt och du ser kanten av fotot där under, ser ni det? Plkort_att visa_dilorfSvirlarna har jag faktiskt två av på samma plats. En under och en över fotot. Jag låser de två lagren tillsammans, så de håller sig ihop. Detta gör ju att jag kan radera allt jag inte vill ha ovanpå fotot och så lägger jag skuggorna på den undre. Då får jag inga skarpa skuggkanter där jag har raderat och den biten som ligger ovanpå fotot blir utan skugga, som om den ligger mer tight mot fotot.

Jag har anpassat texten lite också, så den passar in i sargen, som reklam, typ.
En liten justering som gör ganska mycket för helheten.

Det blir inte riktigt lika platt om man lägger till skuggor och smådetaljer..

En reaktion på “Med och utan skuggor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>